Noul analizor de oxigen de la Michell Instruments

Noul analizor de oxigen are ca obiectiv eficiența de combustie în boilere

Michell Instruments a anunțat lansarea analizorului de oxigen XZR250 pentru monitorizarea controlului combustiei în boilerele industriale. A fost dezvoltat pentru a satisface cererea clienților, fiind rentabil, un instrument ușor de manevrat cu o sondă concepută pentru a face față temperaturilor mari din conductă. Controlul eficient al combustiei are o importanță din ce în ce mai mare pentru operatori, deoarece nu numai că ajută la creșterea eficienței consumului de combustibil, dar asigură și respectarea legislației privind emisiile admise.

XZR250 utilizează un senzor de oxid de zirconiu cu o durată de viață de până la 7 ani (în funcție de combustibilul utilizat) pentru întreținerea la nivel minim. Un beneficiu cheie al senzorului este răspunsul său rapid, de mai puțin de 15 secunde, la modificari ale concentrațiilor de oxigen de 90% din raza lui. De asemenea este precis până la <0.25% O2, permițând un control optim al combustiei.

XZR250 este ușor de instalat deoarece nu necesită unelte specializate, este foarte ușor de manevrat și are o rutină rapidă de pornire. Sonda poate fi introdusă direct în boilere cu o temperatură de până la 700 °C utilizând efectul Pitot pentru a asigura că gazul din mostră este suficient de răcit pentru a proteja senzorul de deteriorări, fără a fi necesară o condiționare complexă a mostrei. Ca și în cazul oricărui instrument de procesare, calibrarea regulată este necesară pentru a asigura acuratețea măsurătorilor. XZR250 poate utiliza aerul ca gaz de calibrare făcând calibrarea extrem de eficientă din punct de vedere al costurilor și ușor de realizat.

Senzorul robust asigură o întreținere minimă, însă atunci când este nevoie de înlocuire, acest lucru se poate realiza cu un timp minim de întrerupere a procesului. Michell și-a extins programul popular de schimbare a senzorilor pentru transmițătoarele punctului de rouă către clienții XZR250. În cadrul acestei scheme, operatorii comandă un bloc nou de senzori de la Michell, care ajung direct potriviți. Odată montat, vechiul bloc de senzori poate fi readus la Michell în aceeași cutie și clientul va primi o notă de credit.

Aplicațiile pentru modelul XZR250 includ boilere de petrol, gaze și biomasă.

 Contactați-ne pentru preț

Despre Michell Instruments

Michell Instruments este liderul internațional în producția de senzori de înaltă precizie. Cu peste 40 de ani experiență în domeniu, Michell proiectează și produce o gamă largă de senzori, instrumente și sisteme personalizate capabile sa măsoare punctul de rouă, umiditatea și oxigenul în aplicații din industria aerului comprimat, generarea energiei, petrochimiei, petrolului și gazului, procesarea mâncării și industria farmaceutică. Produsele inovatoare Michell fac procesele mai ieftine, mai curate, mai eficiente din punct de vedere energetic și mai sigure.

Compania face parte din grupul Process Sensing Technologies, are mai multe fabrici în Europa, cu sediul internațional situat în Ely, Marea Britanie și un sediu de service și vânzări în America de Nord, localizat în Rowley (MA). Are facilități proprii în 10 țări, cu o rețea extinsă de fabrici cu ingineri specializați în service, filiale și distribuitori prezenți în 56 de țări.

www.michell.com/uk

Despre tehnologia procesului de sensibilitate

Tehnologia procesului de sensibilitate (TPS) oferă o suită cuprinzătoare de instrumente și analizoare pentru măsurători de precizie în controlul proceselor industriale, monitorizarea mediului și prelucrarea produselor alimentare / farmaceutice.

Folosind produsele noastre, clienții economisesc milioane de dolari în fiecare an prin creșterea eficienței energetice în procesele lor și prin reducerea consumului de combustibil. Calitatea produselor alimentare, a medicamentelor, a semiconductorilor și a mii de produse fabricate depinde de măsurători fiabile ale parametrilor critici, cum ar fi umiditatea, oxigenul, presiunea sau CO2, în timpul producției, depozitării și transportului. Multe din produsele noastre sunt compatibile cu GAMP și FDA.

Grupul PST are o prezență globală cu locații multiple în Europa, Asia și America și este în căutarea mai multor oportunități de a-și continua creșterea prin investiții pe piețe noi.

www.processsensing.com


Distribuiți această pagină: