Curățarea legumelor și fructelor

Curățarea mai eficientă cu ultrasunete a legumelor și fructelor

Știm cu toții că este important să spălăm legumele și fructele înainte de a le mânca pentru a ne asigura că sunt sigure și curate, nu-i așa?

Ca majoritatea, probabil că vă spălați legumele și fructele în chiuvetă sau într-un vas, sub un jet de apă de la robinet.

În acest scop, am dori să prezentăm aparatul de curățare cu ultrasunete ASonic HOME 2500. Este un dispozitiv pentru curățare, care folosește ultrasunetele pentru a curăța eficient toate tipurile de produse, dar în mod special alimentele. Curățarea minuțioasă a legumelor și fructelor dvs. ar putea avea un impact pozitiv asupra sănătății în general.

ASonic HOME 2500 – Aparat de curățare ultrasonică

Când vine vorba despre sănătate, se pare că tot ceea ce folosim în viața noastră de zi cu zi are un efect advers și ne poate afecta viața negativ.

Cât de eficient poate fi un astfel de dispozitiv sau gadget?

Acest lucru te poate face să te gândești la efectul mașinilor de curățat asupra sănătății, cum ar fi produsele de curățare cu ultrasunete. De aceea vă prezentăm cum un produs de curățare cu ultrasunete poate avea un impact pozitiv asupra sănătății dvs. prin purificarea suprafetelor fructelor și legumelor.

Ce face un produs de curățare cu ultrasunete cu fructele și legumele tale?

Înainte de dezvoltarea agriculturii și tehnologiei până la nivelul actual, fermierii foloseau în mare parte metode și tehnici organice pentru cultivarea legumelor și a fructelor. Acestea au asigurat creșterea în condiții de siguranță, folosind composturi naturale și gunoi de grajd, precum și rotația culturilor.

Dar, în zilele noastre, agricultura este comercială și este din ce în ce mai răspândită, astfel încât pesticidele, îngrășămintele și substanțele chimice au luat locul metodei naturale de cultivare. Toate aceste lucruri lasă în urmă reziduuri fie pe fructe și legume, fie in interiorul acestora. Reziduurile pot fi dăunătoare sănătății dvs. în multe moduri diferite.

Deci, cum ajută o mașină de curățare cu ultrasunete?

Când introduceți obiectele într-un aparat de curățare cu ultrasunete, acesta folosește procesul numit cavitație pentru a spăla, pentru a dezinfecta, pentru a elimina murdăria și pentru a curăța alimentele. În afară de aceasta, există câteva modalități prin care aparatul de curățat face ca fructele tale să fie mai sigure de consumat.

Dispozitivele cu ultrasunete folosesc o undă de presiune sonoră care funcționează cu o frecvență peste limita superioară a auzului uman. Majoritatea aparatelor de curățat cu ultrasunete funcționează la o frecvență cuprinsă între 20 kHz și 40 kHz. Odată ce dispozitivul este conectat la o priză (220V/50Hz) și este pornit, traductoarele acestuia generează ultrasunete. Apoi, ultrasunetele produc unde ultrasonice modificându-și dimensiunea conform unui semnal electronic.

Unda de presiune cu ultrasunete creează multe bule microscopice de vid care atacă, omoară sau elimină toți germenii, bacteriile, murdăria și alți agenti contaminanți de pe legume și fructe. O undă puternică de presiune sonică are ca rezultat mii de unde minuscule de compresie în apă. Acest lucru rupe molecula de apa si duce la un process cunoscut sub numele de cavitație. Acest proces creează milioane de bule de vid microscopice. Bulele îți curăță și spală fructele, legumele și alte obiecte de uz casnic. Această tehnologie a fost dezvoltată de mai mulți ani și a fost folosită în aplicații industriale și medicale pentru o curățare puternică și eficientă.

Curățare obișnuită versus curățare ultrasonică

Întrebări frecvente:

  • Aparatele de curățat cu ultrasunete ajută la prepararea legumelor si fructelor?

Într-o situație în care produsele alimentare necesită o curățare serioasă pentru a îndepărta murdăria, o mașină de curățare cu ultrasunete poate ajuta la ușurarea procesului.

  • Ajută la conservarea fructelor și a legumelor?

Puterea ultrasunetelor determină modificări fizice și chimice în structurile biologice, astfel microorganismele patogene și cele care duc la deteriorarea legumelor sunt diminuate.

  • Ajută la menținerea parametrilor de calitate ai legumelor și fructelor?

Indiferent de tipul de aparat de curățat cu ultrasunete pe care îl utilizați, atributul critic de calitate al fructelor dvs. este păstrat. Studiile recente au arătat că utilizarea unui aparat de curățare cu ultrasunete poate încetini deprecierea calității produselor proaspete în timpul depozitării îndelungate.

  • Aparatul cu ultrasunete poate ajuta la curățarea zonelor care nu sunt ușor accesibile ?

Fără îndoială, atunci când vă spălați legumele și fructele, precum și alte produse alimentare, cum ar fi carnea sub jet de apă, există anumite locuri ascunse la care mâinile dvs. nu ar putea ajunge. Dar un aparat de curățat cu ultrasunete este extrem de eficient în atingerea zonelor greu de curățat ale obiectelor. Înseamnă că, dacă reziduurile chimice sunt în interior sau pe fructe, un produs de curățare cu ultrasunete le poate eradica pentru a îmbunătăți siguranța comestibilă.

Acum că știți ce face un produs de curățare cu ultrasunete pentru fructele și legumele dvs. v-ați gândit la efectul procesului de curățare?

  • Procesul de curățare cu ultrasunete poate avea un efect negativ asupra ta?

Așa cum am menționat mai sus, aparatul de curățare cu ultrasunete folosește procesul de cavitație și este o energie sigură. Produsul nostru funcționează la o frecvență de 40 kHz. Cu unele precauții, energia utilizată pentru a face produsele tale curate nu are efecte cunoscute asupra anatomiei umane.

Înainte de a ne afunda în impactul substanțelor de curățare cu ultrasunete asupra sănătății voastre, începeți prin a vă întreba dacă știți cum consumul de fructe și legume contaminate vă poate afecta sănătatea generală.

Oamenii care mănâncă fructe cu reziduuri de murdărie se pot confrunta cu diferite tipuri de probleme de sănătate. Acestea pot include crampe abdominale, diaree, probleme respiratorii, anxietate, amețeli, greață, reducerea sănătății creierului și reducerea coordonării corpului și multe altele.

Concluzie

Toate tipurile de murdărie pot contamina legumele, pot duce la descompunerea lor și, de asemenea, pot provoca unele boli. Având în vedere acestea, a fost dezvoltată tehnologia cu ultrasunete. Spre deosebire de alte metode de curățare și tehnici de dezinfectare, produsul nostru de curățare cu ultrasunete HOME 2500 va fi mai eficient și mai puternic. Acesta îndepărtează impuritățile și contaminanții, păstrând culoarea, nutrienții și textura legumelor proaspete pentru un consum sigur și sănătos.

Cumpară acumCumpără acum pe Instrumente-Shop.ro

Note:

1) Pentru curățarea legumelor și fructelor, folosiți ca agent de curățare numai APA (potabilă, plată, distilată).

2) După ce scoateți obiectele curățate din aparatul cu ultrasunete, acestea trebuie clătite obligatoriu sub jet de apă, pentru a îndepărta impuritățile care au rămas pe suprafața apei din cuva aparatului.

3) Nu porniți aparatul cu ultrasunete fără a avea apă (lichid) în rezervor!

4) Obiectele de curățat se așează obligatoriu în coș, care se introduce apoi în aparat pentru a începe procesul de curățare!


Distribuiți această pagină: